marți, 31 martie 2009

Rapid a fost o echipa redutabila

Universul iunie 1940

RAPID A FOST O ECHIPA REDUTABILA
chiar inainte de arata aceasta, in dauna Hungaria
Ce scrie presa maghiara in ziua matchului de la BUDAPESTA

Victoria obtinuta de feroviari la Budapesta e mult prea importanta pentru a o lasa sa treaca numai cu cateva comentarii tehnice.
De altfel presa ungara de specialitate a dat acestui match toata importanta cuvenita.
Reproducem mai jos un articol din Nemzeti Sport. Din acest articol reiese clar ca ungurii aveau mult respect pentru F.C. Rapid si asteptau matchul acestuia cu Hungaria cu oarecare teama. Teama care s’a dovedit justificata.

Mai departe gasesc cateva notite despre acesti jucatori:
Portarul Radulescu e curagios. Nu-i e frica sa iasa din poarta; cateodata chiar joaca al treilea fundas. Iese si peste linia de 16 m. si trage ca un fundas.
Pacat, ca Esengheler si partenerii sai nu i-au dat de lucru.
Halfii de talia lui Vintila, din pacate noi n’avem. E iute ca vantul. Szeder cu trei patru metri avans n’a putut scapa de el.

Bogdan, din extrema dreapta, a devenit extrema stanga si in acelas timp international.
Dar nici ceilalti nu sunt necunoscuti, Slivat este cel mai talentat fundas din Romania. Perechea Slivat-Lengheriu poate deveni perechea Foni-Rava a footbalului romanesc. Sipos, extrema dreapta, e un jucator care a cutreierat lumea. Dupa parerea antrenorului Opata, Sipos e cea mai buna extrema dreapta din Europa. Pe Baratky nu trebuie sa vi-l prezentam. L-am putut vedea de curand in matchul Ungaria-Romania. E adevarat ca n’a facut mare lucru dar acum nu va juca in fata cu Sarosi III.

Click pe poza pentru a citi in original