marți, 31 martie 2009

Matchul se rejoaca. Rapid din nou invingator







Gazeta Sporturilor 18 mai 1938

Epilogul matchului de Dumineca
Venus a contestat matchul cu F.C. Rapid
D.gen. Gabriel Marinescu a trimis o intampinare F.R.F.A.
Sedinta de aseara a C.C.R.

La secretariatul federatiei de football s’a primit o adresa oficiala din partea clubului Venus prin care este contestat matchul de “Cupa Romaniei” castigat de F.C. Rapid.
Contestatia aceasta se sprijina pe doua puncte: 1) atmosfera in care s’a desfasurat jocul si 2) arbitrajul necorect prestat de d. Gabriel Rusu.
Comisia “Cupei Romaniei” in sedinta care va avea loc asta seara, va judeca aceasta contestatie.

Asa cum am anuntat eri, gruparea Venus, profund afectata de felul cum a fost arbitrat matchul sau cu F.C. Rapid, a hotarat sa se adreseze federatiei, solicitand sanctionarea d-lui dr. Gabriel Russu.
In cursul diminetii de eri gruparea Venus a depus la FRFA o contestatie astfel motivata.
Arbitrajul a fost complect partinitor in defavoarea Venusului.
2) S’a jucat intr-o atmosfera incordata, care a influentat asupra rezultatului

Gazeta Sporturilor 19 mai 1938

In sedinta publica
C.C.R. a cercetat aseara contestatia gruparii Venus
Un incident ridicat de d. ing. N. Codreanu a determinat o noua amanare a deciziei

Pentru aseara a fost sorocita sedinta comisiunei Cupei Romaniei, in care urma sa se cerceteze contestatia introdusa de gruparea Venus, impotriva rezultatului matchului cu F.C. Rapid.
La ora 9 au sosit d-nii general Gabriel Marinescu, presedintele si av. Eladescu vice-presedintele gruparii Venus. Imediat s’a deschis sedinta, fiind invitati in instanta d-nii C. Bauer si ing. Ungureanu, delegatii clubului F.C. Rapid, precum si reprezentantii presei, – caci sedinta a fost publica.

UN INCIDENT

D. ing. N. Codreanu, presedintele comisiei, a citit regulamentul, care prevede ca intrarea in fondul incidentului nu se poate face decat intr’o viitoare sedinta, convocata trei zile dupa convocarea primei sedinte.
La acest incident, d. Gabriel Marinescu a replicat, cerand ca, la comunul acord al gruparilor, sa nu se tina seama de procedura.
Reprezentantii gruparii F.C. Rapid s’au declarat de acord cu aceasta propunere, cerand insa un termen de 24 de ore, pentru a lua cunostinta de contestatia gruparii Venus, ei neavand decat un mandat limitat din partea conducerii clubului.

Urmare la… epilog
D. DR. GABRIEL RUSSU a demisionat din corpul arbitrilor

Matchul Venus – F.C. Rapid, disputat Dumineca in cadrul semi-finalelor “Cupei Romaniei” a avut – pe ziua de eri – un epilog. Arbitrul partidei, d. dr. Gabriel Russu a facut cunoscut federatiei pe cale telegrafica demisia din corpul arbitrilor si din toate demnitatile F.R.F.A. pe care le-a detinut.

Gazeta Sporturilor 20 mai 1938

Matchul VENUS – F.C. RAPID se rejoaca

Eri dupa-amiza, la sediul F.R.F.A. comisia Cupei Romaniei s’a intrunit pentru a solutiona contestatia introdusa de gruparea Venus, in contra rezultatului matchului cu F.C. Rapid.
Dupa o lunga desbatere si dupa o si mai lunga deliberare, comisiunea a admis contestatia si a decis rejucarea matchului Dumineca 22 Mai, la ora 17, pe stadionul din Giulesti.

Gazeta Sporturilor 23 mai 1938

Din nou invingator
F.C. RAPID – VENUS 4-2 (2-0)
Un match spectaculos

Rejucarea matchului F.C. Rapid – Venus a dat din nou castig de cauza gruparii feroviare, care s-a calificat pentru finala Cupei Romaniei. Matchul a fost foarte spectaculos, ambele echipe furnizand un football de calitate buna.
Un public numeros – 12-15.000 de spectatori – si-a impartit aplauzele intre cei doi adversari.

Click pe poze pentru a citi in original