miercuri, 1 aprilie 2009

A treia finala nedecisa: Rapid-Venus 2-2

Gazeta Sporturilor 28 octombrie 1940

A treia finala nedecisa a Cupei Romaniei
RAPID – VENUS 2-2 (0-0 1-1 2-2)
Un joc nu chiar atat de proportionat in valori momentane si un spectacol care a reabilitat prin faze izolate un sezon mediocru
David a dominat magnific intreg spectacolul

Dupa 2-2, dupa 4-4, iar 2-2. de trei ori s’a jucat aceasta finala a Cupei Romaniei si tot de atatea ori s’a terminat la egalitate. Cum se vede finala refuza din ce in ce mai mult sa se termine indiferent daca se joaca pe ANEF, sau in Giulesti, indiferent daca numai cu doua saptamani inainte Rapid cedase la mare scor aceluias adversar care eri dupa tabela de afisaj i s’a aratat egal. Rezultatul nu a rezolvat nimic. Nici in competitia aceasta a Cupei Romaniei care va fi ajunsa din urma de cursa anului curent, nici in revansa pe care Rapid tinea neaparat sa si-o ia iar Venus sa precizeze valabilitatea precedentului rezultat tot cu o victorie.
Matchul a confirmat numai ca cele doua echipe ale eternului derby bucurestean, Venus si Rapid, sunt inseparabile eroine ale unei adversitati fara rezolvare. Sunt egale aceste doua formatii nu totdeauna cu prezentare in lupta din punct de vedere al conditiei technice sau fizice ci totdeauna in solutia acestei adunari.

Valoarea momentana

Cu alte cuvinte cand una din echipe se prezinta la un indice sub nivelul valorii permanente ghinionul se instaureaza in actiunile adversarilor si rezultatul este restabilit.
Matchul din campionat, disputat in conditii cu totul speciale nu este prin rezultatul sau decat o exceptie care sa confirme regula si deaceea pe istoria matchului Venus-Rapid, rezultatele nule sunt mentionate in marea majoritate a jocurilor.
Ieri, Venus s-a bucurat de favorurile zeitei Fortuna. Pentruca, evident, altfel nu poate fi explicat rezultatul cand Rapid a fost mai mult timp in avantaj teritorial, a avut mai multe faze de football bun. Venus a concretizat dupa doua faze norocoase iar Rapid dupa actiuni definite. Diferenta de valoare momentana in acest joc se poate deduce astfel pentruca nu se poate spune despre nici una din echipe ca nu are rezerve considerabile, fapt dovedit in numeroase faze cand spectacolul a fost deadreptul entuziasmant: desigur, cea mai emotionanta, mai stilata, mai inteligenta si mai dinamica partida de pana acum a sezonului.
Departe insa de noi gandul de a afirma ca lupta, care spectacular a satisfacut redresand increderea publicului in valoarea technica a footballului romanesc, merita elogii pentru o continuitate perfecta, mai mult chiar, s’a jucat cu o intermitenta de bine si rau, ordonata pana la pedanterie. In prima repriza, dominarea a altorat, totusi faze mai clare s’au produs la poarta Venusului. Apararea insa a excelat si nici un goal nu a putut fi inscris: Rapid a luat apoi conducerea jocului si a scorului presand insistent. VENUS NU SI-A REVENIT DECAT DUPA CE A INSCRIS!
Pentru putin timp insa deoarece Rapid in prelungiri a pus din nou stapanire pe joc. Din nou egaleaza Venus si ABEA DUPA CE EGALEAZA PARASESTE APATIA!
O constructie simetrica si posibilitati de respiratie pentru spectatori intre faze emotionante.

Click pe poza pentru a citi in original