miercuri, 1 aprilie 2009

Rapid - Universitatea 7-1 in finala Cupei 1942

Gazeta Sporturilor 1942

PENTRU A 7-A OARA
RAPID A CASTIGAT CUPA ROMANIEI INVINGAND UNIVERSITATEA CU 7-1

In finala de astazi, Universitatea pornea ca favorit, – desigur – datorita faptului ca majoritatea publicului facuse acest pronostic privind prin prisma ultimelor rezultate. Numai cei care au cantarit obiectiv sansele celor doi finalisti au intrezarit o victorie – natural – la un scor mult mai mic decat acela realizat de feroviari in decursul celor 90 de minute de joc.
Care au fost motivele care au dus la desmintirea pronosticurilor? Forma deziluzionanta a Sibienilor, care au fost lipsiti de control pe balon, de precizie in pase si de nehotarare in fata portii.
Tot ceea ce am remarcat la Universitari a fost bunavointa, straduinta pe care au depus-o ca sa-si suplineasca lipsurile de ordin tehnic si in afara de cativa jucatori ca Dascalu, Medrea si Jifcovici – cu cea mai mare bunavointa – n’am putut remarca pe altcineva.
Rapidul, desi fara Sipos si Baratki in formatie, a avut un atac eficace care a concretizat majoritatea fazelor de goal.
Apoi, compartimentul mijlocasilor feroviari s’a bucurat de aportul unui Rasinaru muncitor si al unui Moldoveanu in forma buna, care au constituit un serios impediment pentru atacurile oaspetilor.
Nu mai putin a contribuit si Wetzer III la anihilarea actiunilor Universitarilor.
In rezumat, Rapid a intalnit un adversar neasteptat de slab, de care a dispus totusi la un scor exagerat fata de fizionomia generala a jocului, dar nu nejustificat.
Intr’adevar apararea Universitatii nu a reusit sa se impotriveasca, decat foarte rar, atacantilor rapidisti.

Click pe poza pentru a citi in original